FoodTruck

foodtruck-2016-0005

foodtruck-2016-0006

Ahonnan elindultunk…

2014. május 16-án nyitott meg a BABUSKA street food ételbár Budapest belvárosának szívében, az egyik legforgalmasabb részen, a Margit-híd pesti hídfőjétől és a Szent István körúttól pár lépésre. Az ötlet igazán kézenfekvő volt, mivel az ételbár tulajdonosának anyósa orosz, így a családi ebédek és vacsorák alkalmával, „első kézből” és a legnagyobb választékban ismerkedhetett meg a házias orosz ételekkel. Megízlelve az igazi orosz konyhát, nem volt kérdés, hogy egyben egy piaci rést kitöltve, házias orosz ételeket kínáló ételbárrá alakítja át az általa üzemeltetett kávézót.

A BABUSKA jelentése nagymama, ezzel utalva a hely jellegére, hiszen vendégeinknek igazán házias orosz ízeket kínálunk.

A BABUSKA szakácsai eredeti receptek alapján, saját kezűleg, nagy részben Oroszországból származó alapanyagokból készítik az ételeket.

A BABUSKA a street food és a hagyományos ételbár sajátos keveréke, egy alapvetően önkiszolgáló hely, ahol gyorsan lehet finomat, autentikusat enni, igazán vonzó áron. Árképzésben a street food jelleghez igazodik; megfizethető, a középréteg számára elérhető kínálat került összeállításra, amelyben egyaránt megtalálhatók a klasszikus és a kevésbé ismert ételkülönlegességek.

Az indulás óta eltelt lassan két év alatt sokat finomodott a választék, részben a szezonalitás figyelembevételével, részben pedig az étlapra emeltünk olyan ételeket, amelyek a gazdag és változatos orosz konyha további ékességei. Megjelent a napi menü és a heti ajánlat, emellett lehetőség van ajándékutalvány vásárlására, továbbá törzsvásárlóink hűségét engedményt biztosító törzskártyával háláljuk meg.

Az autentikus orosz ízeket kínáló ételbár megnyitása óta rendszeresen és pozitív visszhanggal szerepel a médiában, (HVG, index.hu, Népszabadság, www.welovebudapest.hu, Street Kitchen, bloggerek beszámolói), 2014 szeptemberében pedig elnyertük a Pozsonyi Piknik keretében a közönség szavazata alapján „Újlipótváros legjobb étterme” címet. Vállaljuk rendezvények hidegkonyhai ellátását, zártkörű események vendéglátását és nagyobb mennyiségű megrendelés összeállítását és házhoz szállítását is. Utóbbi esetben kedvezményt is biztosítunk a végösszegből. A 2015 év egyik legkiemelkedőbb újítása a házhozszállítás bevezetése volt. Ételeink mind a BABUSKA saját honlapjáról, mint a Netpincér oldalán elérhetők.

Miután házias orosz ételeinket egy food truck-ból kínálva nagy sikerrel helyt álltunk 2015 nyarán Magyarország legnagyobb fesztiválján, a Sziget fesztiválon, vendégeink száma megszaporodott. Mindennapos lett az érdeklődés az iránt, hogy mikor tesszük finomságainkat a Katona József utcai ételbáron túl is elérhetővé. Záporoztak hozzánk a felkérések, miszerint várnak minket Veszprémben, Győrben, Pécsett.

Ennek nyomán 2016 januárjára megszületett az elhatározás, hogy a BABUSKA útra kel négy keréken, mégpedig egy, a mai trendeknek megfelelő, praktikus formában, azaz

elindul a BABUSKA Food Truck!

Egy látványos, kívül-belül is BABUSKA-s megjelenésű food truck a segítőnk abban, hogy a legnépszerűbb házias orosz finomságainkkal végre útra kelhessünk az ország számos pontjára egyszerű hétköznapokon, avagy fesztiválok idején. Örömmel veszünk részt rendezvényeken, emellett ebben a formációban praktikusan és látványosan tudunk ételt kínálni bármilyen privát jellegű összejövetelen, esküvőn és céges csapatépítésen is.

Bízunk benne, hogy mind az ételbárunk, mind a BABUSKA Food Truck a jövőben is a házias orosz ízek legnépszerűbb forrása lehet.

 

Üdvözlettel: Babuska Team